Aktiviteter

Santa Pola

Åker man söderut från Gran Alacant når man Santa Pola (ca 25 000 invånare) på 15 minuter.

Vill man, kan man köra på den gamla vägen längs med havet till Santa Pola. Åk då ner till havet och sväng höger i korsningen nedanför den långa och branta backen. Följ vägen tills ni ser början av Santa Pola.

Där Santa Pola börjar finns en mindre grusplan på vänster sida intill havet. Här passar det bra att parkera bilen. Promenera sedan längs med den vackra strandpromenaden och kika på de fina husen som Madridborna öppnar upp några veckor om året!

Strosa runt i saluhallen i Santa Pola och njut av en cafe con leche i solen på torget utanför.  I Santa Pola finns det flera härliga stränder.

En mycket trevlig dagsutflykt är att ta en båttur från Santa Pola över till La Tabarca, som är Valenciaregionens enda bebodda ö. Här finns flera restauranger och fina stränder vars vatten som omringar är ett marint naturreservat.

Nyligen byggdes ett nytt promenadstråk längs med fiskehamnen i Santa Pola. Här finns gott om bänkar att slå sig ner på för vila fötterna en stund och flera uteserveringar att beskåda hamnlivet ifrån.

Strax utanför Santa Pola, riktning Torrevieja, ligger ett nöjesfält ”Pola Park” som nästan enbart besöks av spanjorer. Här finns karuseller, hoppborg, gokart, minigolf mm och passar bra för barn upp till ca 10 år.


Benidorm

Ca 1 timmes bilfärd norrut ligger Benidorm. Här finns ett stort vattenland som heter ”Aqualandia” (öppet juni-september). Hit är det trevligt att göra en dagsutflykt och vi garanterar er att barnen blir nöjda!

Även i Benidorm finns det en stor nöjespark, ”Terra Mitica” samt djurparken ”Mundomar”.

aktiviteter4
Café och butik på området Gran Vista.

aktiviteter3
Tennisbanor med fantastisk vy ut mot Medelhavet på området Gran Vista.


Pooler inom området för lek och avslappning